Hoe kies je een robotmaaier?

Gazon

Door over te stappen op een robotmaaier, zeg je vaarwel tegen je traditionele grasmaaier en het eindeloze heen en weer rijden in het weekend, waardoor je meer tijd krijgt om te genieten van de leuke dingen in het leven.

Maar met zoveel verschillende soorten robotmaaiers op de markt, elk met hun eigen specificaties, grootte, vermogen en design, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Hoe weet je zeker dat je de juiste robotmaaier kiest voor jouw gazon?

In deze blog delen we enkele handige tips om de beste robotmaaier voor jouw gazon te selecteren.

Stel jezelf de volgende vragen bij het kiezen van een robotmaaier:

Hoe groot is jouw gazon?

De grootte van je gazon is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste robotmaaier. Voor kleinere gazons is een compacte robotmaaier ideaal: ze zijn eenvoudig te hanteren, efficiënt in gebruik en vereisen weinig onderhoud.

Voor grotere tuinen is het verstandig om een model te kiezen dat meer aankan. Zo kan de robotmaaier sneller werken en hoeft hij minder lang te maaien, wat zowel tijd als energie bespaart.

STIHL-robotmaaiers voor een gazon tot maximum 800m2:

989,09 Incl btw

Bekijk

STIHL-robotmaaiers voor een gazon tot maximum 1500m2:

1.799,10 Incl btw

Bekijk

1.232,09 Incl btw

Bekijk

2.339,10 Incl btw

Bekijk

STIHL-robotmaaiers voor een gazon tot maximum 1700m2:

1.349,10 Incl btw

Bekijk

STIHL-robotmaaiers voor een gazon tot maximum 3000m2:

2.429,10 Incl btw

Bekijk

2.969,11 Incl btw

Bekijk

STIHL-robotmaaiers voor een gazon tot maximum 5000m2:

3.419,10 Incl btw

Bekijk

3.959,11 Incl btw

Bekijk

Heeft jouw gazon obstakels en hellingen?

Het is belangrijk om te weten of jouw gazon diverse obstakels en hellingen heeft. Hoe meer obstakels de robotmaaier moet ontwijken, hoe vaker hij van richting moet veranderen. Dit zorgt voor een langere maaitijd en vereist dus ook een grotere accucapaciteit voor de robotmaaier. Deze informatie is dus zeker niet onbelangrijk!

Hellingen

Sommige robotgrasmaaiers kunnen hellingen tussen de 35% en 45% aan, maar met bepaalde upgrades deinzen ze zelfs niet terug voor hellingen tot 55%! Heeft jouw tuin veel hellingen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een model met een grotere capaciteit, vooral als je een uitgestrekt gazon hebt.

Obstakels

Dankzij ultrasone sensoren en gecontroleerde snelheid ontwijkt de robotmaaier obstakels op een slimme manier. Hij manoeuvreert voorzichtig langs de obstakels en zorgt ervoor dat hij zo dicht mogelijk bij objecten komt.

STIHL-robotmaaiers die tegen hoogteverschillen en obstakels kunnen:

2.339,10 Incl btw

Bekijk

Bekijk ons assortiment van STIHL-robotmaaiers en kom de specificaties per model te weten.

Bestaat je tuin uit meerdere stukken gras?

Wanneer je een perimeterdraad installeert, zal je robotmaaier alleen het gras binnen die perimeter volgen. Maar wat als jouw tuin niet alleen uit gras bestaat, maar ook uit verschillende oppervlakken zoals kiezelstenen, stoep en grind? Dan heb je voor elke "zone" een aparte robotmaaier nodig.

Een robotgrasmaaier kan niet over grind of kiezelstenen rijden, dus zul je deze handmatig moeten optillen en verplaatsen naar een ander gedeelte van het terrein.

Wil je gebruik maken van een app op je smartphone?

De robotmaaier is voorzien van een kap aan de bovenkant, waar het bedieningspaneel zich bevindt. Hiermee stel je eenvoudig je robotmaaier in, maar kan je hem ook verbinden met een app op je smartphone. Hierdoor kan je de maaitijd van je robotmaaier op afstand instellen, zonder dat je thuis hoeft te zijn. Handig toch? Tegen de tijd dat je weer thuis bent, heeft jouw gazon een frisse maaibeurt gekregen.

STIHL heeft een speciale app ontwikkeld voor hun robotmaaiers, genaamd 'iMOW', die je zowel kan downloaden via de App Store als de Play Store.

STIHL-robotmaaiers die je kan verbinden met je smartphone via WIFI:

1.799,10 Incl btw

Bekijk

STIHL-robotmaaiers die je kan verbinden met je smartphone via 4G:

2.339,10 Incl btw

Bekijk

Hup nodig met de keuze van je robotmaaier?

Heb je een vraag? Neem contact op met een van onze STIHL-experts en we zullen zo snel mogelijk antwoorden of kom langs bij onze vestiging in Kasterlee.

Contacteer ons