Hoe werkt een grastrimmer op batterij?

Gazon

Verlang je naar een gezond en strak gazon waar je de hele zomer van kan genieten? Of je nu een grote of kleine tuin hebt, in het voorjaar krijgen de grassprietjes een groeispurt en raken de randen en zijkanten van je gazon al snel overwoekerd. Met de grastrimmer van STIHL breng je in een mum van tijd je gazon weer in topconditie, net zoals in de boekjes!

Maar de echte troef is onze batterij-aangedreven grastrimmer. Benieuwd hoe deze werkt? Ontdek het in onze blog.

In 5 simpele stappen naar een schoon gazon!

Stap 1: Laad de batterij op

De batterijen van STIHL zijn voorzien van lithium-ion technologie. De gebruiks- en laadtijden van de STIHL-accu’s vind je op de overzichtspagina’s per model. Zo weet je precies hoelang de accu meegaat en hoelang het duurt om de accu volledig op te laden.

Bekijk onze verschillende laders die beschikbaar zijn voor je STIHL-accu’s.

Overzicht van verschillende accu's

Stap 2: Plaats de batterij in de grastrimmer

Nadat de accu volledig is opgeladen, plaats je deze in de grastrimmer. Het kliksysteem zorgt ervoor dat je de batterij eenvoudig en snel kan bevestigen.

Grastrimmers met accu en lader inbegrepen

Stap 3: Bevestig de kunststofmessen

Vervolgens plaats je de gewenste kunststofmessen aan de onderkant van je grastrimmer. Dit doe je eenvoudig door de messen aan de hendel te klikken, vergelijkbaar met een kliksysteem.

Stap 4: Zet de grastrimmer aan

Met slechts één druk op de oranje knop zet je de grastrimmer in werking! Dankzij de uiterst stille elektromotor werk je moeiteloos in geluidsgevoelige omgevingen, zoals in de tuin en rondom het huis. Gehoorbescherming is daarbij niet nodig.

Volg onze stappen en laat je grastrimmer registreren voor verlengde garantie

Stap 5: Trimmen maar!

Dankzij het ergonomische ontwerp van de grastrimmer stel je de beugel zonder gereedschap op de gewenste hoogte in. Daarnaast geniet je van volledige bewegingsvrijheid zonder kabels of hinderlijke uitlaatgassen.

Je kan kiezen uit verschillende maaikoppen voor je grastrimmer:

Vraag advies aan onze STIHL-experts

Heb je een vraag over onze grastrimmers of advies nodig over hoe je deze het best gebruikt? Onze STIHL-experten staan klaar om je te helpen! Interesse in één van bovenstaande grastrimmers? Bestel via onze website of kom langs in onze winkel te Kasterlee! 

Bekijk ons assortiment grastrimmers van STIHL

Safety first!